Menü Kapat

Metal Pres Baskı İşlemleri

Metallerin doğada keşfi ve günlük hayattaki ihtiyaçlarımız doğrultusunda kullanımı Kalkolitik Çağ’dan beri hayatımızı kolaylaştırmakta, araç ve gereçlerimizin uzun ömürlü ve estetik olmasını sağlamaktadır. İlk dönemlerde ateş ve insan gücünün yardımıyla şekillendirilen metaller bugün seri bir şekilde ve kusursuzca şekillendirilebilmektedir. Metali uygulayacağımız yere ergonomik ve estetik bir şekilde şekillendirmek ise önemli bir uzmanlık alanıdır. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte metal şekillendirme işi de profesyonel olarak yapılmaktadır. Son teknoloji akıllı cihazlarla neredeyse sıfır hata ile metal şekillendirme olanağı bulunan günümüzde, firmalar metale tüketicinin talebine uygun şekilde şekil verebilmektedir. Daha çok fason üretimde tercih edilen metal presleme otomotivden beyaz eşyaya, iş makinelerinden, mobilya üretimine kadar pek çok alanda parça ve yedek parça ihtiyacına cevap vermektedir.

Bu noktada metal pres baskı makineleri can alıcı bir öneme sahiptir. Bu makinelerin bilgisayar ve yazılım destekli çalışma prensibine sahip olanları bulunabildiği gibi manuel olarak insan müdahalesi gerekecek şekilde çalışanları da bulunabilmektedir. Üretim aşamasında müşterinin talebine göre hazır kalıplar kullanılabilmekte veya talep doğrultusunda yeni kalıplar oluşturularak metal presleme gerçekleştirilebilmektedir. Aynı firmalar pres işlerinizde kullanılacak kalıpları da kendileri üretebilmektedir. 

Metal pres baskı makineleri iki prensibe göre çalışabilmektedir. Bazı makineler hidrolik sistemle çalışırken bazıları eksantrik özelliktedir. Hidrolik presler daha güçlü baskılama yaparlar (350 + ton). Metal pres baskı işleminde sac metaller kullanılır. Bu üretimde daha çok nikel, çinko, çelik, alüminyum ve titanyum gibi metaller tercih edilir. Sac levhalar uygun ve şekil verilebilir biçimde kesilir ve pres işlemi uygulanır. Daha sonra elde edilen kaba mamüller talaş ve diğer atıklardan arındırılmak üzere temizlik işlemine tabi tutulur. Müşteriye kusursuz bir şekilde teslim edilir. Üretim süresi müşteri talebinin miktarına göre değişmekle birlikte 15-20 günü bulabilmektedir. Çok daha büyük işlerde bu süre 45 güne varabilir.

Metal pres baskı işleri ile ilgilenen firmalar ülkemizin her şehrinde bulunabilmektedir. Bir uzmanlık alanı olan bu sektörde tecrübeli firmaları seçmek büyük öneme sahiptir. Metalsekillendirme.com bu alanda profesyonel hizmetler sunmaktadır. Detaylı bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir